Stručno predavanje "Razvoj dizajnerskog proizvoda od početne ideje do njegove primjene u suvremenom interijeru"

U sklopu ciklusa stručnih predavanja Hrvatske komore arhitekata "Suvremena arhitektura - inženjerski pristup", kao suorganizator, pozivamo Vas na osmo predavanje na temu:

RAZVOJ DIZAJNERSKOG NAMJEŠTAJA OD POČETNE IDEJE DO NJEGOVE PRIMJENE U SUVREMENOM INTERIJERU

koje će održati talijanski predavači:
Francesco Binfaré, arhitekt, dizajner i umjetnik
Valerio Mazzei, vlasnik i spiritus movens tvrtke EDRA
u Zagrebu, u Velikoj dvorani Arhitektonskog fakulteta, Kačićeva 26
u četvrtak, 13. lipnja 2013. godine s početkom u 16.00 sati.

Prvi dio predavanja bavit će se kreativnim i inženjerskim aspektom nastajanja dizajnerskog proizvoda. Predavači će, kroz čitav niz primjera iz prakse obraditi ključne faze razvoja dizajnerskog proizvoda od inspiracije, početnih ideja i razrade skica, interakcije arhitekta i dizajnera s razvojnim timom proizvođača u iznalaženju tehničkih rješenja za industrijalizaciju proizvoda do odabira materijala, razrade prototipa i usvajanja konačnih tehničkih rješenja.

Drugi dio predavanja biti će posvećen temi primjene vrhunski dizajniranog proizvoda u suvremenom interijeru. Predavači će odgovoriti na pitanje kako vrhunski dizanerski proizvod definira interijer, kroz primjere dva različita pristupa : pristup u kojemu dizajnerski proizvod služi samo kao akcent u autorskom interijeru i u funkciji je realizacije arhitektonskog koncepta uređenja interijera, te pristup u kojemu se oko vrhunski dizajniranog proizvoda i na osnovu njega gradi interijer

Kroz predavanje predavači će navesti čitav niz primjera iz svoje bogate prakse, većinom temeljene na razvoju zahtjevnih proizvoda za tvrtku Edra. Edrini modeli svojim snažanim karakterom, izazovnim i drugačijim dizajnom i pomno biranim materijalima, u spoju sa savršenom udobnosti i inovativnim tehničkim rješenjima idealan su primjer izazova koji se postavljaju pred arhitekta, dizajnera i razvojni tim. Rezultat tog procesa su modeli koji nadilaze uobičajenu percepciju namještaja. Svaki EDRA komad je na svoj, jedinstven način malo umjetničko djelo, ručno rađen artefakt i savršeno sredstvo za realizaciju projektantovih ideja.

U pauzi predavanja, gosti će imati priliku isprobati neke od Edrinih modela i provjeriti inovativna rješenja Edrinih inženjera.

Dosljedna u svojoj različitosti, po završetku predavanja Edra će uzvanike počastiti netipičnim toskanskim vinom - rose vinom vinarije Castello d'Ama iz okolice Siene.
Povratak
Dogodila se pogreška.
Error: Unable to load the Article Details page.

Copyright 2008 Černelić d.o.o. | Uvjeti uporabe | Design: Grupa | Development: Blink | Prijava |